30 Nisan 2012 Pazartesi

Zayıflamanın Tüyoları

Zayıflamanın Tüyoları
Sağlıklı bir yaşam için bünyenize göre uygun kiloda olabilmek için amaçlı bazı yöntemlere başvurabilirsiniz.
Kolay ve sağlıklı kilo vermek için;
Çok yenen yemekler az tüketilen kalori miktarları bunlar bunlar hep fazla kiloların yardımcısıdır. Fazla kilolar nedeniyle fiziğiniz ve sağlığınız bozulabilir. Hızlı kilo vermek istiyorsunuz fakat sağlık durumunuzuda bu nedenle tehlikeye atmak istemiyorsunuz. Peki bu durumda ne yapmak gerekir. İşte kolay ve sağlıklı bir şekilde zayıflama yöntemleri:
Vücuda alınan besinler kişiden kişiye ve besinlerin içeriğine göre farklı özellik gösterir. Yemek yenildikten 4-5 saat sonra yenilen yemeklerin verdiği tokluk hissi giderek azalır ve kan şekerinin düşmesine yol açar. Bu sayede tekrar yemek yememiz açlığımızı gidermemiz için gereklidir.Aşırı derecede aç kalmak daha çok yemek yemeyi gerektirir. Açlıktan sonra yenilen yemek yorgunluk hissi vererek metabolizmanın çalışma hızını düşürür ve bu da fazla kilo oluşumuna neden olur. Kalorilerin bir kısmı yakılır,bir kısmıda yağlarla birlikte kilo problemini ortaya çıkarır.
Bol bol su tüketmek gereklidir. Yaz aylarında vücudun sıvıya olan ihtiyacını su ile karşılamak en sağlıklı ve yararlı olanıdır. Su içmeyi ihmal etmemek gerekir. Sadece susayınca su içmek yerine ,su içmeyi alışkanlık haline getirmelisiniz.
Kısa sürede çabaları vücudun direncini etkili derecede düşürerek sağlık problemlerine yol açar. Kilo vermek amacı ile kullanılan ilaçlarda sağlığı olumsuz yönde etkileyebilir. kurallarına uygun bir şekilde az ve sık olarak öğünler tüketilirse istenilen sonuca daha kısa sürede ulaşılabilir.
Sağlıklı ve hızlı zayıflamak için;
Kilolarınızdan bir an evvel kurtulmak, aynı zamanda sağlıklı zayıflamak istiyorsanız şu önerilere kulak verilmelidir.
1) Akşam yemeğine dikkat: Akşam yemeğini erken vakitte yemelisiniz. Akşam yemeğiniz hafif olmalıdır. Tok karna yatmaktan kesinlikle kaçınılmalıdır.
2) Tatlı ve şekerli meyvelerden uzak durun: Yemeklerden sonra tatlı yemek adettir. Yemeklerden sonra tok karnımıza, şekerli meyveler ve tatlı yememeliyiz. Dikkat edelim, sadece tatlılardan kaçınılmıyor, şekerli meyvelerden de uzak durulmalıdır.
3) Alkolden uzak durun: Alkolden, gazlı, soğuk içeceklerden kaçınmalısınız. Çünkü alkol besinlerdeki yağın emilimini arttırır.
4) Ilık su ve yeşil çay: Öğün aralarında mümkün olduğunca ılık su ve yeşil çay içilmesi gerekir.
5) Erken kalkmak ve egzersiz: Erken kalkmak, zayıflamanız için çok önemlidir. Sabah erken kalkmalı ve egzersiz yapılmalıdır. 15 dakikalık bir harekete ihtiyacınız var. Sabah yapacağınız yürüyüş, dans etmek gibi bir egzersiz ile vücut ısınızı hafif yükseltmenizde fayda var.
Zayıflatan meyveler
Meyve ve sebzelerin faydaları saymakla bitmez. Yapılan araştırmalara göre bazı meyvelerin kilo verdirip zayıflattığı gözlenmiştir.
Zayıflatan meyvelerin ilk sırasında greyfurt yer almaktadır. Bu mucize meyve iştah azaltarak zayıflamaya yardımcı olmaktadır. İçerisinde bulunan C vitamini sayesinde yaraların da çabuk iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Ayrıca aç karnına yendiğinde kandaki yağı yakıp atmaktadır. Çok yemek yendiğinde ya da fazla yağlı yemek yendikten sonra içilen bir bardak greyfurt suyu vücuttaki ağırlığı alarak rahatlama sağlar. Ayrıca hazmı kolaylaştırır. Beden ve zihin yorgunluğunun giderilmesinde yardımcıdır. Greyfurt meyvesinin tadı hafif acımsı ve ekşi olduğundan dolayı çoğu kişi greyfurt suyu içmeyi tercih ediyor. Greyfurt cildin güzelleşmesine de yardımcıdır.
Zayıflatan meyvelerin ikinci sırasında nar yer almaktadır. Nar estetik görünümü ve tadı ile oldukça güzel bir meyvedir. Greyfurt da bulunduğu gibi narda da bol miktarda C vitamini bulunur. Nar hazımsızlığı önler ve vücudun yağ depolamasını engeller. Ayrıca narın zayıflatan etkisinin yanında yorgunluk giderici, vücudun dinç ve enerjik olması gibi etkileri de vardır. Greyfurt kalori bakımından düşükken, nar biraz kalori bakımından yüksektir. Bu nedenle yeteri kadar tüketilmesi tavsiye olunur. Nar meyve olarak yenebilirken, suyu ve nar ekşisi şeklinde de tüketilebilir. Antioksidan bakımından oldukça zengin bir meyvedir.
Kayısı da zayıflamaya yardımcı bir meyvedir. Bağırsak hareketlerinin düzensizliği sonucunda oluşan kabızlığı gidermeye yardımcıdır. Bağırsak hareketlerini hızlandırır, sindirim sorunlarını çözer. Kilo vermeye yardımcıdır. Cildin yenilenmesini sağlar. Yazın bol miktarda tüketebileceğiniz bu meyve bronzlaşmaya da yardımcıdır. Tatil yaparken yenilen kayısı kalıcı bronzluk sağlamaktadır. Zayıflatan altın meyvelerden biri de yaban mersinidir. Bol miktarda kanserden koruyan antioksidan içeren bu meyve hafızayı güçlendirmektedir. Ayrıca lif bakımından da zengindir.
Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi karpuz bol miktarda tüketilmelidir. Bir kâse karpuz 70 kaloridir. C vitamini ve su bakımından zengindir. Karpuz tek başına yendiğinde kilo aldırabilir. Bu nedenle diyet listemize eklemeli ve bu şekilde ek besinlerle tüketmeliyiz. Tek bir besin tüketerek zayıflama yanlıştır. Bunun yerine dengeli biçimde beslenmek sağlıklı kilo vermekte altın kurallardan birisidir. Tatlıyı çok sevenler ve diyet yaptıklarından dolayı tatlıya hasret kalanlar kırmızı üzüm yiyerek tatlı krizini önleyebilir. Bir kâsede ortalama 80 kalori vardır. Zayıflamaya yardımcı bir meyvedir. Zayıflatan meyvelerin sonuncusu elmadır. Elma kemikleri güçlendirir, astım ve diyabet gibi hastalıklar karşısında kişiyi korur. Yemeklerden önce yenilen elma iştahınızı bastırır ve az yemek yemenizi sağlar. Yemeklerden sonra yendiğinde ise hazımsızlığı giderir.
HABER BİLGİLERİ
Bu haber 26 Nisan 2012, tarihinde Zayıflama Kulübü kategorisinde yayınlandı.
OKUNMA
Bu Haber 1 views Kez Okunmuş..
PAYLAŞ
facebook Twitter Frienfeed Twitter Google
YORUM YAZIN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder